مکانيزاسيون

 ماشينهای کشاورزی

 

 

آموزش فتوشاب 8 - Photoshop CS

قسمت اول - مقدمه و منوی File

نرم افزار فتوشاپ چیست؟

نرم افزار فتوشاپ از دسته نرم افزارهای Imaqe Editor می باشد به این معنا كه به كمك این نرم افزار می توان بر روی تصاویر ویرایش نمود و حتی تصاویری در درون این نرم افزار خلق نمود این نرم افزار كه توسط شركت Adobe  ساخته شده است به كمك چند نرم افزار دیگر كه تحت همین نرم افزار كار می كنند می توانند برروی فیلم ها نیز ویرایش های را داشته باشند ولی اصل حوزه فعالیت فتوشاپ برروی تصاویر می باشد . در کل نرم افزار فتوشاپ سلطان برنامه های گرافيکی است.

بعد از نصب برنامه به منوی Start  رفته و از قسمت Programs گزینهAdobe Photoshop را زده تا نرم افزار باز شود.

New

برای شروع کار منوی File را باز کرده و از آنجا گزينه New را انتخاب می کنيم.(شکل 1)

شکل 1

بعد از انتخاب گزينه New کادر زير برای تنظيمات محيط و اندازه کاری باز می شود که گزينه های آن را يک به يک توضيح می دهيم. ( شکل 2 )

شکل 2

1 - Name : در اين قسمت نامی را برای محيط کار خود انتخاب می کنيم در صورتيکه ما انتخاب نکنيم کامپيوتر نامی را به اختيار انتخاب می کند.

2 - Preset : در این قسمت اندازه های معیین و استاندارد و از پیش تعیین شده و را در اختیار شما قرار می دهد برای سهولت و سرعت و دقت در كار البته این گزینه به صورت پیش فرض به صورت دستی تنظیم شده است یعنی شما به صورت دلخواه می توانید اندازه صفحه جدید را ایجاد نمایید.

3 - Width : به كمك این گزینه ، كه یك فیلد عددی است می توانید عرض و پنهای صفحه تعیین نمایید.

4 - Height : به كمك این گزینه ، كه یك فیلد عددی است می توانید طول یك صفحه را تعیین نمایید.

5 - Resolution : به كمك این گزینه میزان كیفیت و میزان نقاط تشكیل دهنده یك صفحه را مشخص می کنيم.

6 - Color Mode : این قسمت یك منوی كركره ای می باشد كه  می توانید تركیب بندی رنگ در صفحه جدید كه می خواهید ایجاد نمایید را تعیین كنید. كه مدل ها را در زیر توضیح خواهم داد. ( شکل 3 )

شکل 3

1- 6 - Bitmap : تصویری كه پیكسل ها با عوض كردن مقدار بیت ذخیره شده تغییر می كند  ( یك یعنی روشن صفر یعنی خاموش ، در صفحه نمایش رنگی بیتهای بیشتری استفاده می شوند تا سه رنگ قرمز و سبز و آبی را هم كنترل كند ).

2- 6 - Grayscale : این گزینه یك صفحه در اختیار ما می گذارد به این صورت كه هر فعالیت در این صفحه شود به صورت سیاه سفید دیده خواهد شد و ذخیره می شود در كل صفحه ای سیاه سفید در اختیار می گذارد و رنگ در آن تاثیری به عنوان خود ماهیت اصلی رنگ ندارد فقط به صورت تیره های مختلف خاكستری نمایان می شود.

3- 6 - RGB Color : این مدل رنگ متشكل از سه رنگ اصلی قرمز سبز و آبی می باشد و با تركیب این سه رنگ ، رنگ اصلی به وجود خواهد آمد.

4- 6 - CMYX Color : این مدل رنگ جهت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد و در این مدل رنگها به حسب درصد رنگهای فیروزه ای (Cyanred) - سرخابی (Maqenta) زرد (Yellow) و سیاه (Black) تعریف می شود.

5- 6 - Lab Color :  مدل Lab جامع ترین مدل رنگی می باشد این مدل طوری طراحی شده كه در آن رنگها به دستگاه وابسته نمی باشد یعنی هر رنگ در صفحه نمایش و در صفحه چاپی به یك صورت ظاهر می شود. این مدل در عمل كاربرد زیادی ندارد.

7 - Background Contents : در این قسمت شما مشخص می كنید كه صفحه جدید در قسمت پس زمینه چه خصوصیاتی را دارا باشد. ( شکل 4 )

شکل 4

به صورت White يعنی سفيد يا Background Color به صورت رنگی كه برای رنگ پس زمینه انتخاب می كنید يا Transparent يعنی پس زمينه شفاف باشد که پس از اعمال تنظيمات دکمه OK را می زنيم.

8 - Color Profile : هماهنگ کننده و مديريت رنگ

9 - Pixel Aspect Ratio : نوع سيستم رنگ را در صفحه مشخص می کند .

Open

گزینه دوم در منوی File  گزینه Open می باشد كه معادل كلیدهای میانبر Ctrl+O می باشد یا با دوبار كلیك كردن در پنجره كاری فتوشاپ می توانید به این پنجره دسترسی داشته باشید. به كمك این گزینه می توانید تصاویر را به فتوشاپ وارد نمایید.( شکل 5 ) و ( شکل 6 )

شکل 5

شکل  6

Browse

به كمك این گزینه می توانید شما در داخل نرم افزار فتوشاپ یكBrowser  یا یك پنجره مشاهدات داشته باشید. ( شکل 7 ) و ( شکل 8 )

شکل 7

شکل  8

Open Recent

به كمك این فرمان می توانید آخرین تصاویر باز شده توسط نرم افزار را دوباره بازیابی نمایید.( شکل 9 )

شکل 9

Save for web

این گزینه تصویر را برای استفاده بر روی اینترنت به صورت Gif ذخیره سازی می نماید .( شکل 10 )

شکل  10

زمانی كه این گزینه زده شود پنجره بزرگی در صفحه نمایان می شود ( شکل 11 ). كه این پنجره شامل چند قسمت از جمله پنجره كاری و قسمت پارامترها می باشد درست راست پنجره كاری شما می توانید به پارامترهای این پنجره دست پیدا كنید كه در زیر هریك از پارامترها را توضیح خواهيم داد.

شکل  11

قسمت Settings

در قسمت Settings ( شکل 12 ) شما چند فیلد عددی و منوهای كركره ای در دست داری أتولین منوی كركره ای تعیین كنفضه نوع فرمت و میزان كیفت تصویر به صورت پیش فرض می باشد كه هر كدام از آنها مقدار و فرمت خاص هستند و برای سهولت در كار در اختیار ما قرار داده شده است.

قسمت بعدی نیر یك منوی كركره ای می باشد در این قسمت فقط برای تامین نوع فرمت ( یا جنس ) فایل می باشد در زیر همین منوی كركره ای منوی دیگری قرار دارد كه بسته به نوع فرمت تعیین شده تنظیماتی را دارا می باشد .

به عنوان مثال برای فرمت Jpeg چهار گزینه به شرح زیر دارا می باشد:

Low : كم كیفت

Medium :كیفت متوسط

High : كیفت خوب

Maximam :كیفت عالی

البته می توان میزان كیفت را به صورت دستی نیر انجام داد. این كار را می توان به كمك پارامترQuality انجام داد هرچه عدد بیشتر كیفت بهتر هر چه عدد كم كمتر كیفت بدتر.

گزینه Blur

به كمك این گزینه می توان یك  صفحه را محو نمود.

گزینه Matte

به كمك این گزینه می توان رنگ پشت زمینه اگر قسمتی از عكس وجود نداشته باشد و پشت زمینه معلوم باشد را تعیین نمود و رنگ آمیزی كرد.

شکل  12

در پایین دو برگه Color table , Image Size وجود دارد در پنجره اول شما می توانید در فرمت Gif یك پالت رنگ در اختیار داشته باشید . و در قسمت دوم می توانید اندازه تصویر را تغییر دهید زمانی كه اندازه مورد نظر خود را در فیلد عدد وارد نمودید دكمه Apply روشن می شود با زدن این دكمه تنظیماتی كه تعیین نمودید اعمال می شود و عكس كوچك یا بزرگ می گردد. و در صفحه وب از کيفيت تصوير چندان کاسته نمی شود. ( شکل 13 )

شکل 13

Import

به كمك این فرمان می توانید فایل هایی را به داخل برنامه وارد نمایید از جمله فایل هایAdobe Acrobat و غیره

Export

به كمك این گزینه می توانید تصاویر را با خروجی متفاوت ذخيره کنيد.

File in fo

به كمك این گزینه می توانید اطلاعاتی را درباره فایل جاری ببينيد که می توانيد اطلاعات را هم به اين قسمت اضافه کنيد. ( شکل 14 )

شکل  14

Revert

به كمك این گزینه شما می توانید بر روی عكس خود یا فایل جاری هر تغییراتی را اعمال نمایید و زمانی كه دیدید این فعالیت ها مورد دلخواه شما نیست با زدن گزینه Revert عكس به صورت اولیه خود بر می گردد. ( شکل 15 )

شکل 15

Print With Preview

به كمك این فرمان شما می توانید یك پیش نمایش از فایل پرینت گرفته شده را ببینید و همچنین تنظیماتی را اعمال نمایید زمانی كه این فرمان را می زنید پنجره ای باز می شود . این پنجره شامل تنظیمات زیر می باشد ( شکل 16 ):

شکل 16

Position

به كمك این قسمت می توانید موقعیت تصویر خود را بر روی برگه تغییر دهید و موقعیت دیگری بر روی كاغذ پیدا كنید اگر تیك كنار عبارت Center Image را بردارید می توانید موقعیت عكس را به صورت دستی تغییر دهید بغل فیلد های عددی بالا و راست یك منوی كركره ای وجود دارد كه تعیین میزان و نوع واحد اندازه گیری می باشد.

Scaled print size

در این قسمت شما می توانید اندازه تصویر را بزرگ و كوچك كنید سه راه برای تغییر اندازه تصویر وجود دارد كه در زیر شرح انجام خواهم داد:

1-  به كمك فیلد عددی  ،( Scale )به كمك این فیلد می توانید برحسب درصد تصویر موجود را بزرگ و كوچك نمایید.

2-   به كمك دو فیلد عددی (Height) و پهنا ( Width ) می توانید اندازه تصویر را تغییر دهید.

3-   روش سوم به این صورت می باشد كه با فعال كردن گزینه ( Show Bounding Box )می توانید چند دستگیره بر دور تصویر خود داشته و با حركت دادن آنها عكس را بزرگ و كوچك نمایید.

منوهای كركرهای روبروی فیلدهای عددی واحد اندازه گیری می باشد كه بسته به نیاز شما هر كدام را خواستید می توانید انتخاب نمایید.

و در آخر گزینهScale to fit media    به كمك این گزینه می توانید تصویر موجود را به صورت خودكار اندازه برگه خود نمایید.

در قسمت Option شما می توانید تنظیماتی را برای تصویر ایجاد نمایید. از جمله مارك های را برای راهنمایی بهتر در صفحه ایجاد نماییم یا عكس را به صورت افقی يا برعكس نماییم یا عكس را از نظر رنگ برگردانیم ( نگاتیو ) یا محدوده Crop را مشخص كنیم یا در امتداد لبه های عكس برای راهنمایی بهتر بردارهای ترسیم كنیم . در قسمت پایین نیر منوی كركره ای وجود دارد که نوع زبان مورد استفاده برای چاپگر را تعیین می كند.Show Bounding Box

 بالا


يونس آسيابی

E-mail : Hotmail @ Yahoo

       
Free Web Hosting